Dagopleiding Finance & Control (studeren met baangarantie).

De opleiding richt zich op jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar met minimaal een MBO 4, HAVO- of VWO-diploma of gelijkwaardig, bij voorkeur
met het profiel Economie en Maatschappij met interesse in een startfunctie Finance & Control bij een accountants- of administratiekantoor.

De opleiding kost je niets, omdat deze door je toekomstige werkgever wordt betaald. 

Op vrijdag  10 januari 2025 starten wij met de dagopleiding Finance & Control.

Wordt Medewerker Finance & Control bij een accountants- of administratiekantoor bij jou in de buurt en geef jouw carrière een boost!

Ben jij goed met cijfers en wil je een uitdagende baan met veel toekomstmogelijkheden? Dan is een carrière als Medewerker Finance & Control bij een accountants- of administratiekantoor echt iets voor jou! Als Medewerker Finance & Control ben jij de financiële expert die bedrijven helpt hun geldzaken op orde te houden. Je voert niet alleen administratieve taken uit, zoals het bijhouden van de boekhouding, maar je bent ook betrokken bij het analyseren van financiële gegevens en het opstellen van rapportages. Jij zorgt ervoor dat bedrijven inzicht krijgen in hun financiële situatie en helpt hen strategische beslissingen te nemen op basis van jouw adviezen.

Je werkzaamheden variëren van het controleren van financiële documenten, zoals facturen en bankafschriften, tot het opstellen van begrotingen en jaarrekeningen. Met jouw scherpe blik signaleer je financiële risico's en kansen, en draag je bij aan de optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Op een accountants- of administratiekantoor werk je in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Je krijgt de kans om te werken met diverse bedrijven en sectoren, waardoor je veel leert en jezelf continu blijft ontwikkelen. Bovendien zijn er volop doorgroeimogelijkheden en kun je je specialiseren in verschillende financiële disciplines.

Klinkt dit als de perfecte uitdaging voor jou?

Een baan hebben wij al voor je. Gegarandeerd! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. In het gesprek vertellen wij je onder andere welke accountants- en administratiekantoren deelnemen aan dit unieke concept.

Vervolgens melden wij het accountants- of administratiekantoor dat wij een geschikte kandidaat hebben voor een startfunctie finance & control. De kandidaat, stel jijzelf, gaat naar het bedrijf voor een sollicitatiegesprek. Pas als beide partijen tevreden zijn, jijzelf en de werkgever, volgt een arbeidsovereenkomst.

Wat zijn de voor- en nadelen van de combinatie werken en studeren?

Voordelen:

  • je werkgever betaalt de hele opleiding;
  • je hebt direct een goede baan;
  • een combinatie van werken en studeren, dus ook een inkomen;
  • een uitstekende opleiding, met prima vervolgstudies mogelijk;
  • een overzichtelijke periode van zes maanden studeren waarbinnen je een goede indruk krijgt van het werken in de financieel economische wereld.

Nadeel:

  • een ”pittige” opleiding. We willen hiermee aangeven dat er gedurende zes maanden flink moet worden gestudeerd!

Inhoud van de Dagopleiding Finance & Control.

In de opleiding krijgen zowel de theorie als de meer praktische vaardigheden aandacht. De Dagopleiding Finance & Control is er op gericht om in juni het diploma Moderne Bedrijfsadministratie niveau 5 van De Associatie voor Examinering te halen. Niveau 5 is te vergelijken met het Hbo-Associate Degree.

De Dagopleiding Finance & Control bestaat uit de volgende modules:

Praktijkdiploma Boekhouden module Bedrijfsadministratie.

Bedrijfsadministratie niveau 4.

Met dit certificaat ben jij in staat om boekingen te maken voor een eenmanszaak, besloten vennootschap (bv) en vennootschap onder firma (vof) aan de hand van boekingsstukken. Daarnaast leer je hoe je overzichten kunt samenstellen, zoals een grootboekrekening en een kolommenbalans. Met deze kennis ben jij in staat om zelfstandig een  eenvoudige boekhouding te voeren.

Moderne Bedrijfsadministratie niveau 5.

Kostencalculatie niveau 5

Heb jij altijd al een neus gehad voor cijfers en wil je nog dieper duiken in de wereld van kostencalculatie? Dan kan met dit certificaat. Hier leer je niet alleen de basisberekeningen, maar ga je nog een stapje verder. Denk bijvoorbeeld aan het maken van diverse kostensoortenberekeningen en het toepassen van kostenverbijzonderingsstukken. Je gaat ook aan de slag met kostenbudgettering, kostenbewaking en het oplossen van optimaliseringsvraagstukken. Met deze kennis op zak ben jij niet alleen in staat om verschillende kostencalculaties te maken, maar kun je ook fungeren als financieel adviseur voor bedrijven en organisaties.

Financiering niveau 5.

Met dit certificaat kun je als financieel adviseur de vermogensbehoefte van een onderneming bepalen en een investeringsselectie maken. Je hebt inzicht in de verschillende vormen van eigen en vreemd vermogen en kunt berekeningen maken om de optimale financieringsmix te bepalen. Daarnaast kun je de jaarrekening beoordelen en overzichten maken voor interne en externe verslaglegging. Met deze kennis en vaardigheden ben je een waardevolle aanwinst voor elke financiële afdeling. Als adviseur kun je jouw expertise inzetten om bedrijfsbeslissingen te onderbouwen en financiële risico's te beperken. 

Bedrijfsadministratie niveau 5

Met dit certificaat kun je jouw administratieve kennis naar een hoger niveau tillen en ben je in staat om zelfstandig complexe boekingen en correcties te maken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het eigen vermogen, vreemd vermogen en leasing. Je hebt kennis van de permanence de l’inventaire en weet hoe je deze kunt toepassen bij handelsondernemingen, productie ondernemingen en dienstverlenende ondernemingen. Door de sterke focus op praktische toepassing van de theorie, kun je jouw opgedane kennis meteen in de praktijk brengen. Met dit niveau van bedrijfsadministratie ben je een waardevolle aanvulling voor elk bedrijf en kun je zorgen voor een solide financiële administratie.

Belastingwetgeving niveau 5

Met dit certificaat op zak ben jij in staat om belastingaangiftes te doen en kun jij de complexe belastingwetgeving begrijpen en toepassen. Geen gedoe meer met ingewikkelde formulieren en onbegrijpelijke regels, maar een duidelijk overzicht van wat er van jou en jouw bedrijf wordt verwacht. Belastingen kunnen ingewikkeld en tijdrovend zijn, maar met dit certificaat wordt het eenvoudiger! Je leert de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964 en de Wet op de inkomstenbelasting 2001. Maak belastingen niet alleen makkelijker, maar ook leuker!

Praktische informatie.

Doelgroep: De opleiding richt zich op jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar met minimaal een MBO 4, HAVO- of VWO-diploma of gelijkwaardig, bij voorkeur
met het profiel Economie en Maatschappij met interesse in een startfunctie Finance & Control bij een accountants- of administratiekantoor.

Randvoorwaarde voor deelname: Geïnteresseerde en gemotiveerde kandidaten dienen te solliciteren bij een accountants- of administratiekantoor dat de opleidingsmogelijkheid aanbiedt.

Aanbiedende organisaties: Accountantskantoren bieden deze opleidingsmogelijkheid aan via Zijferz Financiële Opleidingen.

Examen: Je doet landelijke examens die door De Associatie voor Examinering worden afgenomen. Kwaliteit en onafhankelijk van de opleiding worden op die manier gewaarborgd. Meer informatie vind je op de website: www.associatie.nl. Een uitleg over de examenaanmelding volgt in de les.

SFRA-titel RFA: Het register van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). De SRFA is een actief register van meer dan 2.000 financieel professionals. Registratie bij de SRFA toont aan dat je een gedegen financiële opleiding hebt genoten én dat je jouw kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Na afloop van de opleiding ben je toelaatbaar tot het Register Financieel Administrateur (RFA) en mag je de SRFA-titel RFA voeren. 

Vervolgopleiding: Na het volgen van de Dagopleiding Finance & Control en het behalen van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie niveau 5 kan je verder met de opleiding Vakdiploma Bedrijfsadministratie & Accountancy (VBA).

Trainingsdagen: 20 vrijdagen in de periode van januari tot en met juni. 

Tijd: 9.00 uur -16.00 uur met een lunchpauze van 12.00 uur tot 13.00 uur.  Inclusief koffie, thee, water tijdens de break in de ochtend- en middagbijeenkomsten.

Tijdinvestering: Naast de wekelijkse bijeenkomsten op de vrijdag zal je thuis ongeveer 5 uur per week aan je opleiding moeten besteden.

Groepsgrootte: minimaal 6 tot maximaal 15 deelnemers. De Dagopleiding Finance & Control start bij 6 deelnemers.

Studiemateriaal: studieboeken en een digitale leeromgeving worden vergoed door je toekomstige werkgever. Boeken en een digitale leeromgeving kunnen per module worden aangeschaft bij Convoy Uitgevers. Eventueel kan je de boeken ook tweedehands aanschaffen. Ruim voor aanvang van de opleiding krijg je de boekenlijst.

Leslocatie: Het Anker, Voorstraat 74, Katwijk

Parkeren: Vrij parkeren op het terrein van de Hervormde Kerk aan de overkant van Het Anker.

Interesse?